fredag 16. mars 2012

Spordag på Sviland

For en herlig dag sammen med en gjeng med kjekke folk!

Var i skogen allerede kl 10.30, hadde pakket sekken med frukt og kakao og var klar for en dag i skogen. Var ute å handlet sperrebånd og klesklyper igår, så nå er utstyret iorden.

Kjekt med masse folk, alle hjelper alle og du mangler aldri figuranter.

Beate hadde med seg masse blod og to skanker så da fikk vi prøve det også idag. En runde med ID spor ble det også.

Blodsporet:
Her gikk jeg på en kjempesmell! Lærte hva man IKKE skal gjøre på den harde måten. Hentet Diesel og gjorde det samme som før ID spor, satte han i nærheten av sporstart og koblet om fra halsbånd til sele. Når Diesel fant sporstart ble han skikkelig redd! Han gikk forsiktig videre etter sporet, det kom en liten pytt som han måtte over, men skanken lå kun 1 meter ifra og da ville han ikke over. Det lå også rådyravføring i pytten, noe som kan ha forsterket luktene. Saga kom løpende på grusveien og da skvatt han til og løp i motsatt retning. Hadde jeg ikke hatt langline hadde han nok løpt til stien. Han ville rett og slett ikke nærme seg skanken. Tilslutt så gikk jeg bort ilag med ham og lot ham snuse på skanken og strødde godbiter rundt, de ville han ikke spise. Han viste ingen interesse for skanken, han var mer redd den.

Så skal du begynne med blodspor la hunden lukte på skanken først!


Forsiktig fremover!
Skanken var veldig skummel!

Tok en pause med Diesel. Når jeg tok ham ut igjen skulle jeg prøve å leke med ham med skanken. Han snuste på den, men rygget unna. Han ble litt mer gira når jeg kastet den, men han vil fortsatt ikke bite i den. Så neste gang skal vi prøve å leke med skanken først. Og se hvordan han reagerer på blod igjen.

ID-spor:
En kompis av Beate var figurant. Vi gikk inn samme vei som vi gikk til blodsporet. Ville at han skulle få en god assosiasjon med den nye plassen også, ikke bare en skank som var ute etter å ta ham! Sporet skulle være rundt 50 meter, men det var ingen gode plasser å gjemme seg, så det ble vel rundt 100 meter. Sporet fikk også 10-15 min liggetid.
Han luktet bra på smelleren og tok sporet men gang! Jeg stoppet han litt når jeg så han gikk feil vei og da kom han tilbake på sporet igjen. Kun en gang kikket han opp og ble stående litt før han satte nesen ned igjen og fortsatte. Så at han virkelig måtte jobbe med sporet, siden han ikke kunne lukte ham på overvær!
Kjempefornøyd!
Glemte selvfølgelig å sette på appen på mobilen, MÅ huske det neste gang!

Er utrolig fornøyd med hvor flink han har blitt på så kort tid! Idag var fjerde gangen vi trener ID spor. Liker å trene på ting som du ser fremgang i ganske kjapt!:D

Blinkskudd!:P
Etter alle hadde sporet fra seg ble det fellestur. Som vanlig kaos under kontroll?!

Her kommer litt bilder fra dagen:

"Basen"
Konsentrert!
Ut til ID sporet.
"Smeller"
På sporet!
Fant figurant:)
Diesel dra i en nedoverbakke mot Beate som står med kamera:P

Diesel fant elvå!
På vei inn for å få godbit:)
Godbitsøk må man ha!
Triks på tur: "Bamse"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar