mandag 19. mars 2012

"Hundens språk" -kurs hos Siddis Hundeskole

Hundens språk kurs 17 og 18 mars 2012.

Nova (Bulldog) ønsker ikke nærkontakt fra Dixie (Finsk Lapphund) og forteller dette veldig tydelig ved å jage henne bort.

Var med som observatør. Det gjorde ikke noe å ikke ha med hund, like lærerikt som å gå med egen hund. Får jo ikke se hvordan din hund hadde reagert i møtene, men det kan du jo se når du går tur ellers. Språk er generelt.

Det var mye teori, men med gode pauser. Tispene skulle møte andre tisper og mennesker på lørdagen, mens hannhundene skulle møte andre hannhunder og mennesker på søndagen. Det var mange kjedelige møter, der det ikke skjedde noe(som jo er bra, men kjedelig å se på:P) og noen med litt mer action i. Men en grei regel er at jo mer lyd det er jo mindre tenner er det. Hunder kan ikke bite og lage lyd samtidig!

Hadde kjendisdeltaker også, Blitz fra blitzbloggen var med på kurset. Han var blitt stor! Det er lagt ut bilder fra kurset på blitzbloggen.

Basso (Springer Spaniel) møte Ghebo (Chihuahua mix) og vil leke. Ghebo synes leken er litt voldsom.

Basso (Springer Spaniel)synes Oliver (Golden Retriever) er litt skummel og viser underdanige signaler ved å gjøre seg liten.

Miley (Cocker Spaniel) og Dixie (Finsk Lapphund) viser vennlige signaler og vurderer hvordan de skal møtes for at det skal bli gøy.
Alt i alt et kjekt og lærerikt kurs. Anbefales!

Litt bilder fra helgen kan du se på Siri sin blogg: Siris Blogg.

Masse bilder fra kurset kan du se i Benedicte Lervik sitt fotoalbum på facebook: Fotoalbum.

Etter kurset ble det hundetrening på Øksnevad på lørdagen og tur på Hellestø på søndagen. Lørdagens treningsøkt var id spor og slalomtrening. Han gikk et bra spor på ca 100 meter, men så skulle jeg introdusere ham for spor på asfalt, det ble for vanskelig. Han tok sporet litt på slutten når jeg viste ham veien mot figurant. Tror vi skal begynne litt lettere og at sporet fortsetter på asfalt.
Slalomen må trenes på i forskjellige miljø! Han løper inn feil vei og bare tuller! Trening, trening, trening!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar