fredag 5. oktober 2012

Brukskurs klasse D, 6 gang 02.10.12

Fritt hopp over hinder (4)
Grunnferdigheter: Utgangsstilling, hopp over hinder.
Kommando:
«Hopp» eller lignende.
Utførsel:
Hunden sitter i utgangsstilling og på kommando hopper den over hinderet. På andre siden skal den sitte med eller uten kommando innta sitt. Deretter blir den kalt tilbake i utgangsstilling. Trekk for å berøre hinder og ikke sitte på andre siden. Fører bestemmer avstanden til hinderet. 





Dette er en klasse 2 lp øvelse. 

Begynn med å bygg opp verdi for hinderet. Få med en medhjelper og stå på hver side av hinderet. Ha hinderet helt på lavt. Rop hunden frem og tilbake mellom dere og belønn den for å hoppe over hinderet. Hopper den ikke over får den heller ingenting. Trekk dere gradvis ut til siden av hinderet og se om hunden velger å ta hinderet før den kommer til deg. Gjør dette på begge sider. Ikke stå helt inntil hinderet, lær hunden å få litt avstand til hinderet.

Viss du skal trene alene kan du legge ut en musematte som hunden skal treffe. Kast leken over hodet på hunden når den treffer. Når du har kommet så langt kan du legge på sitt. Gå bort til hunden og belønn. Viss du ikke vil ha "sitt" kommandoen, kan du vente hunden ut å se om den tilbyr det etter noen repetisjoner med hjelpekommando. Legg musematten et stykke fra hinderet slik at hunden ikke setter seg rett på andre siden. Da vil den rive hinderet på vei tilbake.

Diesel:
Hadde god verdi for hinderet. Gikk ut til hver side av hinderet og han tok det før han kom inn og fikk godbit. Fikk ikke så mange øktene.

Apport:
Halve timen ble brukt på apport siden det var så mange som slet med det forrige gang.

Diesel:
Tilnærmet oss øvelsen på en ny måte. Jeg går med apporten i hånda, når han tar den så slipper jeg apporten. Da bærte han den faktisk et par skritt! Så får fortsette med det til han forstår at han skal holde ikke bare ta munnen over og av igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar