torsdag 25. oktober 2012

Brukskurs klasse D, 7 gang 16.10.12

Fellesdekk (5)
Grunnferdigheter: Utgangstilling, dekk, bli, sitt opp (opp).
Kommando:
«Dekk» eller lignende.
Utførsel:
Hundene sitter i utgangsstilling ca. 5m fra hverandre, kommanderes i dekk, fører går fra ca. 30m og gjør helt om og holdt. Hundene skal ligge i 3min. Fører gå så tilbake og får hunden opp i utgangsstilling. Det skal være mellom 2-10 hunder.  
 

Budføring (2)
Grunnferdigheter: Utgangsstilling, sende fra fører, utgangsstilling hos annen person.
Kommando:
«Marsj» eller lignende
Utførsel:
Budføring skal foregå mellom fører og hjelpefører, som begge skal være synlige for


hunden. Hjelpeføreren utpekes av dommeren. Hjelpefører plasseres ut før øvelsen starter. På beskjed fra dommer/kommandant går føreren og tar kontakt med hjelpefører. Føreren og hjelpeføreren stiller seg opp ved siden av hverandre med den koblete hunden mellom seg med front mot budføringsstrekningen. Føreren går med hunden koblet ca. 50 meter i anvist retning. Ved
strekningens slutt gjør han holdt og vender seg mot hjelpeføreren. Han kan da, om han ønsker det,
sette rapporthalsband/dekken på hunden. Hunden sendes deretter på kommando til hjelpeføreren.
Hunden inntar utgangsstilling hos hjelpefører, og hjelpefører berører hunden. Hunden blir så på
kommando sendt tilbake til føreren. Hunden skal utføre budføringen i trav eller galopp, og bør ikke
gjøre opphold underveis. Fører/hjelpefører kan lokke på hunden tidligst når den har passert halve
strekningen.      

Fellesdekk
Fellesdekk:
Ikke øk begge kriteriene i samme økt, avstand og tid. Begynn med å øke tiden på kort avstand. Så kan du øke avstanden, men ikke stå fullt så lenge til å begynne med. Øk så gradvis tiden. 

Gjør hunden feil, kommander den i dekk fra der du står, tell inni deg og gå tilbake og belønn. Går du tilbake og gjør hele øvelsen på ny og belønner at hunden dekker, shaper hunden deg til å gjøre det lettere for seg. 

Belønn nede mellom bena på hunden, da vil ikke hunden ligge klar til å sprette opp for å få godbit.

Diesel:
Tydelig at vi ikke har trent med så mye forstyrrelser. Kunne ikke gå så langt ifra og heller ikke stå så lenge. Jeg gjorde feil med å gå tilbake å starte hele øvelsen på ny og belønne dekk, da ble han veldig flink til å reise seg når han syntes det ble for vanskelig.

Budføring:
Begynn med kort avstand og bygg verdi for hunden å være hos hjelpefører. Få så hunden i utgangsstilling hos hjelpefører. Dette kan ta litt trening siden fører ofte gir noen usynlige tegn til sin egen hund som da ikke hjelpefører gir. Legg på kommando. Øk gradvis avstanden mellom fører og hjelpefører.

Diesel:
Dette var en vanskelig øvelse. Diesel hadde ikke lyst å være hos hjelpefører, så vi måtte bygge verdi for dette. Vi hadde for stor avstand i begynnelsen. Vi konsentrerte oss heller ikke om utgangsstilling, noe som viste seg å være vanskelig det også. endte opp med å stå med ca 1 meter mellom oss og øve på at Diesel skulle komme i utgangsstilling.

Dette var siste kurskveld! Tusen takk for et lærerikt kurs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar