onsdag 10. oktober 2012

Brukskurs klasse D, Spordag 09.10.12

Spor:
Grunnferdigheter: Spor, markering av gjenstand.
Kommando:
«Søk» eller lignende.
Utførsel
: Etter anvisning fra dommer eller stevneleder går føreren eller en person denne har valgt ut,et ca. 300 meter langt spor med 2 rette vinkler og legger igjen 3 gjenstander i sporet. Sporets
utgangspunkt og retning angis. Hunden skal være ute av synet når sporet legges. Vinklene bør legges
etter ca.100 og 200meter. Den første gjenstanden legges før den første vinkelen, og den andre
gjenstanden mellom vinklene og den siste gjenstanden ved sporets slutt. Sporleggeren får ikke stanse
lengre når han legger ut gjenstandene enn det normalt tar å legge dem ned. Etter å ha lagt ut den siste gjenstanden, går sporleggeren en bue tilbake til utgangspunktet. Hunden settes på sporet når det er ca. 20 minutter gammelt og skal føres i sporline på minst 10 meters lengde. Føreren velger selv hvordan hunden skal slippes på sporet og han skal la linen løpe ut minst 10 meter og deretter følge hunden, uten å dirigere den med lina. Hunden skal selvstendig arbeide seg gjennom sporet og apportere eller påvise gjenstandene.

Nesa i bakken er viktig!
Endelig skulle vi få gå litt spor! Jeg og Diesel har jo gått før, men det begynner å bli en stund siden så godt å få frisket det opp igjen.

Vi møttes på Dale og Arne hadde med telt for anledningen, det kom godt med!

Bruksspor:
- I bruksspor skal hunden markere gjenstander(pinner/kvister med menneskelukt). Du kan velge hvordan hunden skal markere gjenstandene; sittende, liggende, stående, bjeffe på eller apportere.

Begynn sportreningen med å legge ut godbitspor. Da legger du ut en godbit for hvert skritt du går. Etterhvert har du større avstand mellom godbitene. Øk gradvis lengden på sporene og legg inn rette vinkler. Jo lenger sporet får ligge jo enklere blir det for hunden. Da får alle luktene lagt seg på bakken istedet for å svirre i luften.
Det er viktig at hunden blir spornøye og går i et behagelig tempo, ellers kan den fort miste gjenstandene i sporet. Hold den igjen om den går feil eller tar opp nesa. Hunden får kun gå fremover når den har nesa i bakken!

Diesel:
1 spor: 1 vinkel. Godbit for ca hvert andre steg. Leke i slutten. Han går veldig nøye og i et rolig tempo. Fikk ikke til vinkelen, men kom seg på til slutt. Her skulle jeg holdt ham i kortere line så han ikke fikk virre så mye feil vei. Jobbet seg inn på sporet igjen.

2 spor: 2 vinkler. Godbit for ca hvert femte steg. Leke i slutten. Gikk i fint tempo, hoppet over noen godbiter. Klusset litt med første vinkel, andre vinkelen var perfekt!

3 spor: Kort, rett frem. Godbit for hvert steg. Godbiter i slutten. Hadde gått et spor her tidligere på kvelden og det var tydelig at det ble en for stor forstyrrelse. Han virret av og luktet på alt annet.

Jeg må legge LENGRE spor!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar