søndag 30. september 2012

Brukskurs klasse D, 5 gang 25.09.12

Apportering (4)
Grunnferdigheter:
Holdt fast, bevege seg med gjenstand, opptak, avlevering, utgangsstilling.
Kommando:
«Apport» og «Slipp» eller lignende.
Utførsel:
Apportbukk i tre gis til fører. Hunden sitter i utgangsstilling og fører kaster apporten ca. 10m. Hunden skal på kommando raskt hente apporten og sitte i front (må innta utgangsstilling etter avlevering, på kommando) eller ved siden. På kommando skal hunden avlevere til fører. 



Apport!?




Hunden skal ikke tygge på apporten. Den skal lære seg å holde apporten rett bak hjørnetennene. Den skal lære seg å holde gjenstanden med forstyrrelser og ikke slippe før den får beskjed om det. Den skal ha kjapt opptak og komme inn til fører i god fart. I bruks SKAL hunden komme i front først og avlevere der for så å komme i utgangsstilling etter avlevering.

Begynn apporttreningen med å holde fast gjenstanden.  I begynnelsen klikker du eller sier bra når hunden viser interesse for gjenstanden. Derretter når hunden griper over. Her er det ekstremt viktig å klikke på rett tidspunkt! Du skal klikke idet hunden griper over. Klikker du for sent vil du klikke for at hunden slipper og hunden blir flinkere og flinkere på å spytte ut gjenstanden. 

Bruk en gjenstand som hunden vil gripe over. For å få hunden til å ikke tygge går du bakover mens hunden holder igjen i gjenstanden. Tygger den får du gjenstanden. Gradvis strekk tiden hunden må holde før den får klikk og at du kan slippe gjenstanden og hunden fortsatt holder. Bruk omvendt lokking når hunden har kommet så langt.

Diesel:
Jeg synes apport er dritvanskelig og det smitter nok over på Diesel. Det er en øvelse du må ha mye tålmodighet med og riktig timing. Skal jeg trene bruks aktivt må nok holdningen hos meg til apport forandres før vi begynner å trene denne øvelsen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar