onsdag 12. september 2012

Brukskurs klasse D, 3 gang 11.09.12

Dekk under marsj (2)
Grunnferdigheter: Fri ved fot, dekk under marsj (kommando), bli.
Kommando:
«Dekk» eller lignende.
Utførsel:
Fri ved foten, kommandere dekk mens man går, fører fortsetter 10m fra hunden og gjør helt om og holdt. Fører går tilbake på ordre. Øvelsen er slutt når føreren har stanset og vendt seg om. 



Begynn med å få frem frivillige dekk i front. Sitt gjerne på huk for å gjøre det lettere for hunden. Her kan du bruke klikker. Til å begynne med klikker du på alle dekk som hunden gjør, etterhvert klikker du kun for de kjappeste. Si "fri" og kast en godbit. Klikk når hunden dekker igjen.
Så kan du gå over til å trene på dekk og bli. Ikke bruk klikker her for da vil mest sannsynlig hunden sprette opp og du får helt feil belønningsplassering. Belønningen skal komme i front og nede mellom labbene til hunden. Gå litt vekk fra hunden, gå tilbake og belønn. Her trenger du ikke si "bra" heller, fordi da må du gi godbit, reiser hunden seg når du er på vei tilbake for å gi godbit tar du bare vekk godbiten og venter til den legger seg igjen.

Derretter trener du på frivillige dekk under baklengs marsj. I baklengs marsj kan hunden teste ut, her skal kommandoen legges på til slutt. I fremad marsj skal hunden kun dekke på kommando. Tren det inn under baklengs marsj siden dette ikke er en øvelse og fordi hunden ikke skal gå å teste ut dekk i fremad marsj. 
Gå gradvis lenger ifra hunden og øk gradvis tempoet slik at det til slutt blir vanlig marsj fart. 
Ikke belønn hunden idet den dekker for mange ganger. Da vil den tro at den gjør feil når du går gradvis lenger ifra før du belønner. Begynn fort med å gå 1 skritt bakover, 2 skritt bakover osv før du går tilbake og belønner. Ikke bruk klikker her heller. 

Så når hunden kan alt dette snur du vei og går fremover.

Diesel:
Diesel forstod ikke at han skulle dekke i baklengs marsj. Dette har vi ikke trent på, og i baklengs marsj skal han jo følge med, som starten på "fri ved fot", hehe. Så her ble det litt kluss. Til slutt sa jeg bare "dekk" under baklengs marsj siden han kan kommandoen og har en kjapp og fin "dekk" og jammen meg la han seg ikke og ble liggende når jeg gikk noen skritt bakover.  Så vi hoppet over noen skritt og skal nå jobbe videre med farten min og at han skal ligge lenger før jeg går tilbake og belønner.

Ble til og med spurt om å vise hvor langt vi hadde kommet. Var veldig usikker på om det bare var flaks at han hadde lagt seg, men han gjorde det da også! Kjempefornøyd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar